Chargement en cours
Une question ?
Rejoignez-nous !

Domaine Fouassier

02 48 54 02 34
Une question ?
Rejoignez-nous :
Domaine Fouassier
  • 180 avenue de Verdun
    18300 Sancerre
  • 02 48 54 02 34
Voir en ligne

Pour ne manquer aucune de nos actualités ou évènements, inscrivez-vous à notre newsletter :

Merci d'avoir confirmé votre adresse email. Vous continuerez de recevoir nos actualités et offres promotionnelles.

Le Clos de Bannon

-

Catégorie : Sancerre Blanc
Surface : 3 hectares
Cépage :

Sauvignon Blanc

Géologie : A majority clay flinty formation and "Marls from Saint Doulchard" at the bottom of the plot.
Southeast exposed slopes.
À la vigne : Guyot simple and Guyot Poussard pruning
35 years old vines
Approximately 8,000 vines per hectare
Free-run yield average : 45 hl/ha
The vineyard is cultivated using Organic and Biodynamic methods - Biodyvin (2011) and Demeter (2022) certification
A la Cave : Harvest received by conveyor belts without pumping
Pneumatic pressing
Natural vinification, fermentation 100% in native yeast
Aged for one year on the lees in stainless-steel tanks
Work in cellar is based on lunar calendar
Dégustation : Nose much richer, with notes of ripe apple and pear, citrus zest and spice.
Full mouth, combining the fat and the cool, a great aromatic intensity and emotional.
Dense, rich and very persistent final.
Accord mets/vin : Skimmed river fish, St Jacques risotto, Chaource.
In association with a gastronomic meal based on rich and sought meals, this wine will give the full expression of its terroir, and the fineness of its aromas.
Service : 10 à 12 °C en dégustation et 12 à 14°C pour le repas

Gestion des cookies

Ce site nécessite l'utilisation de cookies "traceurs" pour mesurer l'audience et offrir une experience utilisateur optimale. Vous pouvez à tout moment les accepter ou les refuser depuis notre page dédiée.


Erreur