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Domaine Fouassier

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  • 180 avenue de Verdun
    18300 Sancerre
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Iconoclaste

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Catégorie : Sancerre Rouge
Surface : 1,30 hectares
Cépage :

Pinot Noir

Géologie : Marls from Saint-Doulchard (clayey marls)
À la vigne : Guyot simple and Guyot Poussard pruning
50 years old vines
8,500 vines per hectare
Free-run yield average : 35 hl/ha
The vineyard is cultivated using Organic and Biodynamic methods - Biodyvin (2011) and Demeter (2022) certification
Vendanges : Vendange manuelle en caissettes de 25 kg puis triée sur table de tri.
Elle est ensuite éraflée et acheminée par un tapis dans la cuve de vinification
A la Cave : Natural vinification, fermentation 100% in native yeast
Work in cellar is based on lunar calendar
Cold pre-fermentation maceration of about 8 days and then naturel starting of the fermentation.
During this period, we perform light punching of the cap.
Vatting time of around 3 weeks.
Aged in terracotta amphorae for several months
Bottled without sulphites and no filtration.
Dégustation : A wine full of passion and youth, which gives the sensation of biting red fruits to the full.
The perfect buddy wine, supple and refreshing.
Accord mets/vin : The perfect accompaniment to a rugby match, with a selection of fine charcuterie and a few cheeses.
Service : 14 à 16°C en accompagnement de mets. Le temps de réunir les copains, de trouver un tire-bouchon et des verres...

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